Apple, jättarna inom teknik

Inte många har tagit över marknaden med en sådan kraft och storlek som Apple har. Deras framgångshistoria har varit något ojämn men deras innovation och nyskapande teknik har hållits jämn genom åren. Idag är de ledande inom IT-teknik och konkurrenter slåss för att synas på marknaden.

Apple Inc. startades av Steve Jobs, Steve Wozniak och Ronald G Wayne år 1976. De var en av de som var tidigt ute med persondatorn och var de första som började tillverka datorer med användargränssnitt och datormus på löpande band. På 80-talet möttes företaget av hög konkurrens och sjönk avsevärt på marknaden. De har sedan dess återhämtat sig väl och nu når de nya pikar i deras framgång och med sina superprodukter som alla är sammanhängande med den lilla gemenen ”i” som ska stå för antingen jag(i), intelligens eller internet.

vit iPhoneAppleprodukterna som är innovativa och populära

Apple har som tidigare nämnt flera produkter som har gett Apple ett nytt uppsving och gjort dem ledande på marknaden. Varför Apple har mött så stor framgång handlar om en användarvänlighet som gör det enkelt att gilla produkterna. Samtidigt har de tjänster kopplade till varandra så har man en smartphone är det givet att den följs med en dator som kan kopplas till tjänsten för musik, och så vidare. De populäraste produkterna idag är:

  • iPhone, Apples smartphone med flera smarta funktioner, på marknaden är det den nyaste iPhone 4 S som regerar för tillfället. Alla tillbehör till telefonen kan ni hitta här http://fyndiq.se/elektronik/iphone-4/
  • iPad, surfplattan som kan allt utom att ringa, den är utrustad så att man knappt behöver sin persondator längre.
  • iPod, mp3-spelaren som var den första att slå sig igenom marknaden för bärbara musikspelare, har erbjudit ett stort utrymme till musiken och en koppling till tjänsten iTunes.
  • iMac, Apples egen persondator som kommer i alla möjliga typer, former och storlekar. Sedan den första Macintosh-datorn kom 1984 så har mycket tid har lagts på designen för dessa snygga datorer och Apple är ledande i att erbjuda stilrena och användarvänliga datorer.

Utöver de hårdvarorna som Apple erbjuder så tillverkar de även alla mjukvaruprogram till dessa produkter, det är därför nästan helt omöjligt att få virus på sin Apple-produkt. Idag är det svårt att slå Apple på deras omfattande teknikvälde, dock är det flera som hotar deras produkter i en kamp om popularitet. Samsung har på senaste tid mött stor framgång med sin Samsung Galaxy S telefon och deras slående lik iPad: Galaxy Tab, detta är något som Apple försöker stoppa och i en stämning om patent har Samsung förlorat. Microsoft är en självklar kämpe mot jätten och har själva länge suttit på tronen, hur det kommer att se ut i framtiden kan endast tiden visa.