Framtidens tv-tittande

Att spekulera i vad det kommer vara för typ av genrer som går bäst och hur vi kommer titta på olika tv-program i framtiden är en mycket spännande och högst intressant fråga. Detta då tekniken går snabbt framåt och de flesta hushållen är upprustade med modem, routrar och övriga sladdar och apparater som gör att vi kan streama färska avsnitt från staterna eller ha programmen på datorn, men att vi av bekvämlighet ser dem på vår stora tv.

På våra villkor

Konkurrensen hårdnar och vad gör bolagen om inte att försöka flörta med oss ännu mer. Detta genom att låta oss bestämma utbudet och få större frihet. Nu har det gått så långt att vi kan kolla på en mängd olika pilotavsnitt för att sedan rösta och det populäraste kommer visas som en serie vi kan följa. En annan stor satsning är att helt ta bort det vanliga tv-tittandet för att fokusera all sin kraft på andra kanaler. Detta är precis vad det nystartade United Screens gjort och kommer satsa på högklassig tv-underhållning genom de digitala kanalerna – och allt ska vara gratis.

TV- licensen att vara eller att icke vara?

Ja, TV-avgiftens att vara eller att inte vara är en stor fråga. Nu med alla smartphones och att vi kan kolla från våra datorer behöver vi inte längre en tv-apparat för att se utbudet som visas. Så, även om vi inte äger en tv och aldrig kollar på dess program på nätet så skulle vi ändå bli skyldiga till att betala denna avgift på några tusen. Vilket känns knäpp – framför allt om man då skulle betala och ha vetskapen om att det finns folk som utnyttjar dessa tjänster men inte betalar. En bra lösning skulle vara att vi betalade på skatten, fast en lite mindre summa. Liksom vi betalar för skola och sjukvård.