Så onödigt och fascinerande

Vi är vid det här laget vana vid teknikens utveckling. Det kommer ständigt nya uppgraderingar och nya modeller till allt från mobiler till läsplattor. Till och med något klassiskt som en termometer eller våg har gått från något simpelt till avancerat. Oavsett vilken pryl det handlar om så utvecklas tekniken för varje år – och det är ingen nyhet. Men hur ser egentligen året som kommer ut? När möjligheterna till nyteknik är större än någonsin, förväntas ingenting annat än storslaget. Även om det ibland kan tyckas vara en smula onödigt.

Dagens Industri skriver här om de teknikprylar vi kommer att sukta efter 2013, och det visar verkligen på vilket år det kommer att bli. Tekniken gör lyxen möjlig på en helt ny nivå, samtidigt som man kan fråga sig om vissa tekniska utvecklingar verkligen behövs? För visst är Microsofts nya spelmaskin Xbox 720 spännande, precis som Apples utvecklande av sitt tv-erbjudande. Men det finns en del produkter, som har gör att man ställer sig frågan: är det hör nödvändigt? Vi har toppat de tre mest onödiga (men ändå så fascinerande) teknikprylarna 2013:

  • Smart Glasses: Det pratas om smarta glasögon som består av en liten skärm som är fäst via ett trådlöst-liknande headset. Via dina glasögon kan du SMSa, maila eller hitta vägbeskrivningar – inga konstigheter.
  • Flexibla mobil- och datorskärmar. Ja, bildskärmen kommer att förvärras, men trots detta är det dags att böja datorn eller mobilen. Den stora frågan är varför?
  • 3D-skrivare för hushållsbruk: skriv ut leksaker eller kökstillbehör för ynka 10.000 kr. Om det är onödig teknik? Absolut – men samtidigt väldigt kittlande.