Teknikens för- och nackdelar

Det diskuteras fram och tillbaka vad tekniken gjort för vårt samhälle och självklart finns det både för och nackdelar som måste räknas in i denna diskussion. Antingen handlar det om hoten som skapas eller den isoleringen som vi utsätts för i en digital värld. Samtidigt har vi säkerhet som ett argument för teknikens utveckling. I dagsläget är det möjligt att se vem som kommer hem genom ett sms i telefonen. Därför är det som förstått svårt att bara välja en sida som säger att teknik är farligt eller att teknik bara är positivt.

en laptop

Vi ser till vår säkerhet många gånger när vi talar om teknik och den digitala världen vi lever i. Det handlar många gånger om att väga för- och nackdelar mot en relevans. När man talar om hot så är det ofta IT-hoten man talar om, risken för att bli utsatt för ett brott på nätet, en hackare som länsar ett konto och liknande. Istället kan man tala om sätten som finns att skydda sig, som även de är en produkt ur tekniken. Exempelvis är det svårt att säga att hotet ät lika starkt om man har ett uppdaterat skydd på datorn. Detsamma gäller när man talar om den fysiska delen av hotet, en person ser att du har åkt bort semester och väljer att bryta sig in i ditt hus och ta alla dina värdesaker. Det man då kan göra för att skydda sig är att återigen vända sig till tekniken och ta hjälp av http://www.sectoralarm.se/ och genom digital teknik skapa ett inbrottssäkert hem.

Två sidor av samma mynt

Är ett uttryck som stämmer in på teknikens positiva och negativa sidor och det mesta handlar helt enkelt om att ha kunskapen om hur man skyddar sig. Vare sig det är ett dataintrång du skyddar dig för eller om det är inbrottstjuvar som du stoppar redan vid ytterdörren så gäller det att läsa på om vilka skydd som är bäst.