Viktigare än TV

Under 1980- och 90-talet var tv:ns populäritet som störst tack vare lanseringen av MTV och andra program för de yngre generationerna vilket gjorde att tv:n kom att bli en storfavorit – men i dag finns det något som är nästan ännu viktigare än själva tvapparaten, nämligen möbeln som den står på.

2043135-vintage-1950-tv-television-isolated-on-whiteFrån allra första början var själva tv:n en helt egen möbel med liten bildskärm som hela familjen samlades kring för att se de få program som faktiskt sändes. Men idag är det inte riktigt så längre, tv:n är helt fristående, platt och allt som oftast uppsatt på väggen och har inte längre rummets fulla fokus. Det är istället tvrummets inredning som är viktig. Folk köper inredningsdetaljer och mediamöbler på nätet för att verkligen lyckas få till den rätta känslan – och om man vet hur man på bästa sätt får tv:n att liksom smälta in i bakgrunden, då har man lyckats.

Inreda i tvrummet

Tvrummets möbler bör, enligt en artikel i DN, inte vara för stora i jämförelse med rummets storlek. Har man exempelvis ett rum på bara några få kvadratmeter bör man fokusera på en mindre soffa med en liten fåtölj och fotpall istället för att skaffa en redig hörnsoffa som står och tar upp plats. Dessutom kan man få känslan av att rummet är större än vad det egentligen är om man ställer sina möbler på rätt sätt. Ett tips är att exempelvis ställa sin soffgrupp i mitten av rummet istället för intill en vägg, för om man dels har tv: på ena väggen och tv:n på den andra så försvinner större delen av rummet – så man får mer plats. Och visst kan det vara svårt att komma på hur man ska inreda ibland, men försök vara påhittig och bläddra igenom olika inredningsmagasin för att hämta inspiration. Sedan behöver inte ett inredningsprojekt vara dyrt utan det finns en hel del snygga saker på loppis och med lite målarfärg kan vilken gammal grej som helst kännas som ny igen så var inte rädd för att experimentera så kommer ditt tvrum att kännas som nytt!